Nordsøen Oceanarium - Astorp Skilte & Reklame ApS
1158
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1158,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Nordsøen Oceanarium

Kategori
Skilte, Storformat Print, Tapet
Om projektet

Billede af hval i størrelse 1:1

En af de større opgaver Astorp skilte har haft i ordrebogen, har været at producere en foliebagvæg med et billede af en finhval i sin naturlige størrelse

Knoglerne fra finhvalen, der strandede i Blokhus i 2016, er nemlig blevet en del af en udstilling, der fortæller og formidler om livet i havene langs vore kyster.

Det er Astorp Skilte, der har leveret foliebagvæggen bagved det udstillede hvalskelet. Bagvæggen er udsmykket med et billede af hvalen, da den stadig havde kød og skind på kroppen, i størrelsesforholdet 1:1.

Med andre ord har Astorp skilte leveret et fotoprint på folie der er 18 meter langt og 2,5 meter højt.

Mobil hval

Selvom finhvalen blev fundet ved blokhus, blev det af Statens Naturhistoriske Museum besluttet, at resterne af det store havpattedyr fremover skal udstilles på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

God dialog mellem Blokhus og Oceanariet i Hirtshals har dog resulteret i, at hvalen fremover vil sendes på regelmæssige gæstebesøg i Blokhus.

Derfor er udstillingen med finhvalen placeret i store containere, så den nemmere kan fragtes frem og tilbage mellem de to udstillingssteder i Blokhus og Hirtshals. De store containere er også blevet udsmykket udenpå,  og den opgave har Astorp skilte også løst.

Spændende udfordring

For Astorp skilte har det været spændende at være med til at producere og opsætte foliebagvæggen til udstillingen.

– Det er en af de større opgaver, vi har haft, hvor vi har stået for hele produktionen selv. Billedet vi har brugt, er taget af fotografen Hans Ravn. Vi brugte cirka 14 dage på at finde frem til den rette størrelse og opløsning på billedet, og herefter brugte vi 2-3 dage på at printe og montere, fortæller Michael Astorp fra Astorp skilte.